Műhelymunka 2019.07.26.

HELYSZÍN: 3100 Salgótarján, Karancs u. 9. GALCSIK FOGADÓ

A „Transznacionális együttműködés megvalósítása a Kárpát-medencében, Sóshartyán és Kelet-Nógrád fejlődéséért” c. projekt keretében ismét műhelymunkára került sor. A programon az együttműködő partnereken túl további helyi, az ifjúság számra szolgáltatást nyújtó szervezetek, intézmények képviselői is jelen voltak.
A sorozat negyedik találkozásán a digitális világ okozta hatás került a középpontba: a fiatalok hamis önképe, felületes vagy kiforratlan értékrendje, illetve az információáradattal szembeni védtelensége.
Az egymásra és témára hangolódás után a résztvevők olyan kérdéseket fogalmaztak meg, melyek későbbi kutatások alapjai is lehetnek. (Milyen eszközökkel lehetne motiválni a fiatalokat, mit értünk tudatos internet használaton, kitől lehet ezt megtanulni?, Hogyan lehet eldönteni az álhírek/hírek valódiságát? Milyen hatással vannak a közösségi oldalak a fiatalokra? Miért vonzó az instagram? Miért gondolják azt, hogy a virtuális világ összeegyeztethetetlen a hagyományos módszerekkel?) Közös megbeszélésen ötleteltek, kiktől, milyen területek szakértőitől lehetne választ kapni ezekre a kérdésekre.

AKADÁLYMENTESÍTÉS