Műhelymunka 2019.08.26.

HELYSZÍN: Somoskőújfalu, Somosi út 188. (SOMOSI FOGADÓ –
RENDEZVÉNY TEREM)

A „Transznacionális együttműködés megvalósítása a Kárpát-medencében, Sóshartyán és Kelet-Nógrád fejlődéséért” c. projekt keretében ismét műhelymunkára került sor, mely egyben a második szakasz záró alkalma is volt. A programon az együttműködő partnereken túl további helyi, az ifjúság számra szolgáltatást nyújtó szervezetek, intézmények főként fiatal képviselői is jelen voltak.
A műhelymunka első felében gyakorlatokon keresztül jó mintákat, meglevő gyakorlatokat kerestek, a másik részében pedig kreatív problémamegoldásokat dolgoztak ki a résztvevők. A tematika kijelölt ugyan egy gondolkodási irányt, de konkrétumokkal személyesen töltötték meg azt a jelenlévők. Legfontosabb javaslatként a fiatalok számára közösségi terek kialakítása, további közösségi- és önkéntes programok kidolgozása, valamint a fiatalok által végrehajtott, önálló ifjúsági projektek elősegítése fogalmazódtak meg.
A résztvevők elköteleződtek amellett, hogy a projektben megrendezésre kerülő konferenciák és disszeminációs alkalmak során a feltárt témák tovább bontásában, valamint jó gyakorlatok népszerűsítésében a jövőben is közreműködnek.

AKADÁLYMENTESÍTÉS