Tanulmányút 2018.12.03.

A tanulmányút során Nyíregyházára látogattunk el.
A résztvevők között a projekt szakmai stábján túlmenően olyan helyi szervezetek szakemberei vettek részt, amelyek valamilyen formában szolgáltatásokat nyújtanak a projekt közvetett célcsoportját képező ifjúság részére, azokkal napi kapcsolatban állnak.

A Nyíregyházára délelőtt 10:30 órakor érkeztünk meg, ahol az Önkormányzat munkatársa fogadta a csoportunkat. Rövid köszöntőt követően kölcsönös bemutatkozásra került sor a vendéglátó és a résztvevők oldaláról is. Ezután a városi séta keretében kerültek bemutatásra a település eddig elért eredményei. Majd tapasztalatcsere keretében tartottunk kerekasztal beszélgetést. A megbeszélések során tárgyalásra kerültek az aktuális fejlesztések, azok fiatalságra gyakorolt hatásai, valamint a fiatalok bevonásának a lehetősége a programokba és azok eredményeként megvalósuló fejlesztések működtetésébe.
A résztvevőkkel megállapodtunk abban, hogy a látott új ismereteket becsatornázzuk a soron következő műhelymunkák tevékenységeibe, annak érdekében, hogy az adoptálható módszereket a készülő kutatásban és tanulmányban felhasználhassuk, elemezhessük a program sikere érdekében.

AKADÁLYMENTESÍTÉS