Műhelymunka 2018.12.08.

HELYSZÍN: SALGÓTARJÁN, FÜLEKI U. 44. (MALOM UDVAR)

A „Transznacionális együttműködés megvalósítása a Kárpát-medencében, Sóshartyán és Kelet-Nógrád fejlődéséért” c. projekt keretében ismét műhelymunkára került sor. A workshop témája az ifjúság és az internet, mint függőséget okozó tényező és az ehhez kapcsolódó problémakörök felmérése, ezek kezelési lehetőségeinek a megvitatása volt.
fiatalság életében szinte nincs olyan élethelyzet ahol az internet ne kapna nagy hangsúlyt. Legyen szó tanulásról, barátkozásról, párkeresésről, munkakeresésről vagy bármilyen életvitelhez kapcsolódó tudakozódásról. Abban az esetben beszélhetünk online függőségről, amikor már napi több órát töltünk a virtuális térben elszigetelődve, elhagyjuk a személyes baráti találkozásokat és elvesztjük az erre való igényünket. Ez a jelenség a fiatalok körében egyre nagyobb méreteket ölt. A résztvevők megoldási javaslatént a prevenciót, alternatív programok biztosítását, a korai felismerést, valamint az ifjúságsegítő szervezetek tevékenységeinek az összehangolását emelték ki.
A programon az együttműködő partnereken túl további helyi, az ifjúság számra szolgáltatást nyújtó szervezetek, intézmények képviselői is jelen voltak.

AKADÁLYMENTESÍTÉS