Műhelymunka 2019.04.04.

HELYSZÍN:3100 Salgótarján, Fő tér 6. Hello Café

A „Transznacionális együttműködés megvalósítása a Kárpát-medencében, Sóshartyán és Kelet-Nógrád fejlődéséért” c. projekt keretében ismét műhelymunkára került sor. A programon az együttműködő partnereken túl további helyi, az ifjúság számra szolgáltatást nyújtó szervezetek, intézmények képviselői is jelen voltak.
A program 2. találkozásán többféle módon a fiatalok aktuális helyzetét, problémáit kutatták a résztvevők. Élő infografikával arra keresték a választ, hogy a környező mikrotársadalom negatív jelenségei (elöregedő népesség, nagyarányú képzetlenség a helyi lakosság számarányában, elszegényedés) hogyan hatnak az itt élő fiatalokra? Emellett az egyik legfontosabb következtetés az volt, hogy olyan elvárásoknak kell megfelelniük a jövőben, amelyek még nem is tisztázottak egyértelműen, időről-időre új kompetenciák kerülnek előtérbe, melyek fejlesztésére a környezetükben senki nem alkalmas.
A cél, hogy a projekt keretében megvalósuló konferenciák és az elkészülő tudásanyag kidolgozása során ezen megoldandó problémák is a fókuszba kerüljenek.

AKADÁLYMENTESÍTÉS