Műhelymunka 2019.08.06.

HELYSZÍN: Somoskőújfalu, Somosi út 188. (SOMOSI FOGADÓ –
RENDEZVÉNY TEREM)

Műhelymunkát tartott a projekt szakmai csapata a „Transznacionális együttműködés megvalósítása a Kárpát-medencében, Sóshartyán és Kelet-Nógrád fejlődéséért” c. projekt keretében.
A workshop fókuszában a fiatalok értékválasztásai álltak. A rövid bevezetés után a csoport tagjai egy fiatalokról szóló kutatás részleteivel ismerkedtek meg, ami talajvesztett generációnak nevezi a kortárs fiatalokat, akiknek a globális technikai/gazdasági fejlődés ellenére eléggé pesszimista a jövőképük. A műhelymunka résztvevői ezt követően közösen elemezték, véleményezték a tématerületet, majd összevetették a szűkebb és tágabb környezetükben, a fiataloknál tapasztalható jelenségekkel. Fontos felismerésként megállapítást nyert, hogy a fiatalok a sikert már más ismérvek alapján mérik: a korábbi hagyományos értékek helyett előtérbe kerül az élményszerzés, amely szemléletet kíván meg az ifjúsággal foglalkozó szakemberektől is.
A résztvevők megállapodtak abban, hogy a következő műhelymunka alkalmával még inkább gyakorlatorientáltan mélyülnek el a témában.

AKADÁLYMENTESÍTÉS