Tanulmányút 2018.12.27.

HELYSZÍN: HATVAN

A „Transznacionális együttműködés megvalósítása a Kárpát-medencében, Sóshartyán és Kelet-Nógrád fejlődéséért” c. projekt keretében újabb tanulmányút megszervezésére került sor. A résztvevők között a projekt szakmai stábján túlmenően olyan helyi szervezetek szakemberei vettek részt, amelyek valamilyen formában szolgáltatásokat nyújtanak a projekt közvetett célcsoportját képező ifjúság részére, azokkal napi kapcsolatban állnak.

A tanulmányút során a Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesülethez, mint Helyi LEADER Akciócsoporthoz látogattak el a résztvevők. A látogatás során az akciócsoport munkatársai előadás keretében ismertették az egyesület tevékenységét, különösen kiemelve azokat az elemeket, amelyek a helyi ifjúság helyzetének javítását szolgálják, vagy valamilyen módon hozzájárulnak ahhoz. A Helyi Fejlesztési Stratégiában a fiatal korosztály elvándorlásának a megállítása kiemelt prioritásként szerepel.
Az akciócsoport a pályázati felhívásai elkészítése során is törekszik arra, hogy előnyt biztosítson azoknak a fiataloknak, akik projektjeikkel a térség fejlődéséhez járulnak hozzá.

A látogatás során hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattak a résztvevők.

AKADÁLYMENTESÍTÉS